Betontegel of keramische tegel?

Wat is het verschil tussen betontegels en keramische tegels?

Betontegels en keramische tegels zijn beide populaire keuzes voor een terras, maar ze verschillen op diverse manieren, waaronder de materialen waaruit ze zijn gemaakt, hun eigenschappen en hun toepassingen. Hier zijn enkele belangrijke verschillen tussen betontegels en keramische tegels:

 1. Materialen:

  • Betontegels: Betontegels zijn gemaakt van een mengsel van cement, zand, grind en water. Dit mengsel wordt in vormen gegoten en vervolgens uitgehard.

  • Keramische tegels: Keramische tegels worden gemaakt van klei, die wordt gevormd en vervolgens gebakken op hoge temperaturen.

 2. Uiterlijk:

  • Betontegels: Betontegels hebben meestal een eenvoudige en strakke uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen, maar het uiterlijk is over het algemeen minder gevarieerd dan dat van keramische tegels.

  • Keramische tegels: Keramische tegels bieden een breder scala aan ontwerpmogelijkheden. Ze kunnen worden geproduceerd met verschillende texturen, patronen en kleuren, inclusief imitaties van natuurlijke materialen zoals hout, steen en marmer.

 3. Duurzaamheid:

  • Betontegels: Betontegels zijn over het algemeen duurzaam en bestand tegen slijtage. Ze kunnen goed bestand zijn tegen zware belasting en zijn geschikt voor gebruik buitenshuis, zoals opritten en terrassen.

  • Keramische tegels: Keramische tegels zijn over het algemeen ook duurzaam, maar ze kunnen gevoeliger zijn voor breuk of barsten als ze aan een zeer zware belasting worden blootgesteld. Ze zijn geschikt voor gebruik binnenshuis en buitenshuis, afhankelijk van het type keramische tegel en de classificatie voor slijtage.

 4. Onderhoud:

  • Betontegels: Betontegels kunnen gevoelig zijn voor vlekken, vooral als ze niet goed zijn afgedicht. Ze kunnen ook vatbaar zijn voor verkleuring door blootstelling aan chemicaliën. Regelmatig reinigen en opnieuw afdichten is belangrijk om hun uiterlijk te behouden.

  • Keramische tegels: Keramische tegels zijn over het algemeen gemakkelijker te onderhouden. Ze zijn bestand tegen vlekken en vereisen meestal alleen regelmatig schoonmaken met milde reinigingsmiddelen.

Welke tegel kies ik dan voor mijn tuin?

Nu dat je het verschil tussen een betontegel en keramische tegel weet, kan je gaan overwegen welke tegel het beste geschikt is voor jouw tuin. Rennen er kleine kinderen rond en is er dus kans op slipgevaar? Dan is de betontegel wellicht beter geschikt. Wil je een luxere uitstraling in de tuin? Dan is de keramische tegel weer meer geschikt.

Twijfel je heel erg en vind je het fijn om te sparren over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Ehovenier en we helpen graag verder!

KERAMISCHE TEGELS
BETONTEGELS
U kunt bij ons terecht voor ontwerp, onderhoud en aanleg. Voor zowel de grote als de kleinere projecten. Ehovenier helpt u graag!

Kom in contact!

Heeft uw vragen of plannen voor een nieuwe tuin? Neem dan gerust contact met ons op! Wij voorzien u graag met een vrijblijvende offerte.
Sitemap
EHOVENIER © 2022 CREATED BY VGI WEBSITES & ZO. PREMIUM WEBDESIGN SOLUTIONS.