Betontegels schoonmaken: dat doe je zo!

Hoe maak ik mijn betontegels schoon?

Het schoonmaken van betontegels is een eenvoudig proces, maar het kan enige tijd en moeite vergen, afhankelijk van de mate van vervuiling. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om betontegels schoon te maken:

  1. Verwijder eerst alle losse vuildeeltjes, zoals bladeren, takken en zand, met een bezem of een bladblazer.

  2. Spoel de tegels af met water om oppervlakkig vuil en zand te verwijderen. Je kunt hiervoor het beste een tuinslang gebruiken of met een zachte borstel en een emmer het terras nat maken.

  3. Maak een schoonmaakoplossing door een mild reinigingsmiddel of een speciaal betonreinigingsmiddel te mengen met water. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste verdunning.

  4. Breng de schoonmaakoplossing aan op de betontegels en laat het enkele minuten intrekken. Gebruik een bezem of een zachte borstel om het reinigingsmiddel over de tegels te verspreiden en vuil los te maken.

  5. Schrob de tegels grondig met de bezem of borstel. Besteed extra aandacht aan eventuele vlekken of hardnekkig vuil. Werk in secties, zodat de schoonmaakoplossing niet opdroogt voordat je klaar bent.

  6. Spoel de betontegels grondig af met schoon water om het reinigingsmiddel en vuil weg te spoelen. Gebruik opnieuw de tuinslang, een emmer of een gieter.

  7. Controleer de tegels op eventuele resterende vlekken. Als er nog steeds vlekken zijn, kun je een speciale betonvlekverwijderaar gebruiken volgens de instructies op de verpakking.

  8. Laat de betontegels volledig drogen voordat je ze weer in gebruik neemt.

Let op: sommige schoonmaakmiddelen kunnen agressief zijn en mogelijk schade aan de betontegels kunnen veroorzaken. Lees daarom altijd de instructies van het reinigingsmiddel en test op een klein, onopvallend deel van de tegels voordat je het op het hele oppervlak aanbrengt.

Weet je niet goed welk schoonmaakmiddel je het beste kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op en we adviseren je graag!

Wat moet je absoluut niet doen bij het schoonmaken.

Gebruik bij het schoonmaken van betontegels nooit een hogedrukreiniger. De harde straal kan schade aan de tegels veroorzaken. Hierdoor kan het oppervlak van de tegel ongelijkmatig worden en zelfs verkleuren.

Daarnaast kunnen de voegen van de tegels beschadigen omdat het zand eruit wordt gespoten. Dit kan leiden tot losse tegels en een verminderde stabileit.

Tot slot kan er door de harde straal waterindringing ontstaan. Zoals eerder vermeld kan de betontegel oppervlakte schade krijgen waardoor er water in de tegel kan doordringen. Dit kan vorstschade veroorzaken in de koudere maanden.

Gebruik dus altijd een bezem, zachte borstel en een mild reinigingsmiddel om de tegels schoon te maken. Dit is de meeste veilige methode met minder kans op schades. En zeker niet minder effectief!

U kunt bij ons terecht voor ontwerp, onderhoud en aanleg. Voor zowel de grote als de kleinere projecten. Ehovenier helpt u graag!

Kom in contact!

Heeft uw vragen of plannen voor een nieuwe tuin? Neem dan gerust contact met ons op! Wij voorzien u graag met een vrijblijvende offerte.
Sitemap
EHOVENIER © 2022 CREATED BY VGI WEBSITES & ZO. PREMIUM WEBDESIGN SOLUTIONS.