Keramische tegels schoonmaken: wat heb je nodig?

Hoe maak ik keramische tegels schoon?

Het schoonmaken van keramische tegels is over het algemeen vrij eenvoudig. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om jouw keramische tegels schoon te maken:

  1. Veeg de vloer regelmatig schoon met een zachte bezem of gebruik uw stofzuiger om stof en vuil te verwijderen. Dit voorkomt dat vuil zich ophoopt en krassen veroorzaakt.

  2. Meng een mild schoonmaakmiddel met warm water. Gebruik geen agressieve chemicaliën, omdat deze de tegels kunnen beschadigen. Een pH-neutraal reinigingsmiddel is meestal de beste keuze.

  3. Dompel een zachte mop of dweil in het schoonmaakmengsel en wring het overtollige water eruit. Zorg ervoor dat je de hele vloer gelijkmatig schoonmaakt.

  4. Voor hardnekkige vlekken of vuil kun je een zachte borstel of een niet-schurend sponsje gebruiken om voorzichtig te schrobben. Vermijd het gebruik van harde borstels, omdat deze krassen op de tegels kunnen veroorzaken.

  5. Spoel de tegels grondig af met schoon water om alle reinigingsmiddelresten te verwijderen.

  6. Droog de vloer af met een schone, droge doek of laat de tegels aan de lucht drogen.

Let op:

  • Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën, zoals bleekmiddel of schurende reinigingsmiddelen, omdat deze de tegels kunnen beschadigen.

  • Controleer altijd de aanbevelingen van de fabrikant voor specifieke instructies met betrekking tot het reinigen en onderhouden van uw keramische tuintegels.

  • Als je merkt dat er na het reinigen nog steeds aanslag of hardnekkige vlekken op de tegels zitten, dan kun je overwegen om Ehovenier in te schakelen voor het reinigen van de tuintegels.

Heb je geen idee welk schoonmaakmiddel je het beste kunt gebruiken? Of wil je meer informatie over het schoonmaken van de keramische tegels? Neem dan contact op met Ehovenier!

U kunt bij ons terecht voor ontwerp, onderhoud en aanleg. Voor zowel de grote als de kleinere projecten. Ehovenier helpt u graag!

Kom in contact!

Heeft uw vragen of plannen voor een nieuwe tuin? Neem dan gerust contact met ons op! Wij voorzien u graag met een vrijblijvende offerte.
Sitemap
EHOVENIER © 2022 CREATED BY VGI WEBSITES & ZO. PREMIUM WEBDESIGN SOLUTIONS.